I lånta fjädrar och i dåligt sällskap.

Den välrenommerade forskaren och Rysslandsexperten Martin Kragh publicerade 2017 tillsammans med Sebastian Åberg en artikel om Rysslands metoder för att påverka opinionen i väst. Artikeln finns i Journal of Strategic Studies:  ”Russia’s strategy for influence through public diplomacy and active measures: the Swedish case”. publiceringen togs emot väl av seriösa bedömare men Kreml och dess nyttiga idioter organiserade en desinformationskampanj som tog ny fart i år vilket har beskrivits mycket väl av Patrik Oksanen här. Desinformationskampanjen var mycket hätsk och de som deltog i den drog sig inte för trakasserier och hot både mot Martin Kragh, hans kollegor och Expressens kulturchef Karin Olsson. 

Som Patrik Oksanen skrev så var en figur vid namn Lars Drake en av de drivande i attackerna. Jag påstår inte att han har hotat någon. Däremot skrev han många patetiska inlägg på sin egen och Romelsjös kloaksida vilka användes av trollen som deltog i drevet. Som karaktäristiskt är för kremliner så skriver både Drake och Romelsjö i tidningars kommentarsfält. Ovanligt flitigt skrev de i kommentarsfältet till den här artikeln där Martin Kragh tas i försvar av ett antal välrenommerade forskare. Möjligen är det denna del av texten som fick Drake och Romelsjö att vara så flitiga:

Flera forskare har uttryckt sitt stöd för detta upprop men avböjt att medverka på grund av rädsla att själva bli måltavlor. Om auktoritära staters desinformationskampanjer lyckas med att misstänkliggöra kompetenta och oberoende akademiker som skriver kritiskt om dessa stater så kommer färre seriösa forskare att våga ägna sig åt sådan viktig verksamhet i framtiden. Då blir vi alla lidande.

Som de flesta kremliner har Drake av naturliga skäl behov av att öka sin trovärdighet. Han presenterar, eller låter presentera sig själv på olika kloaksidor som ”professor”, ”professor emeritus” eller ”docent”.

”Professor Drake”

Dr Rommel påstår Drake är professor

Men som de flesta kremliner så har Drake ofta haft otur när han tänkt till. Ett exempel var när han hittade på en titel:

drake-som-adjungerad-professor-emeritus-slu-aktivister-fc3b6r-fred-e1556455116317.png

Jo, du läste rätt. Människan påstår att han är ”adjungerad professor emeritus, SLU”. Lite kul är det också att han ovan skrev om sig i tredje person. Även på Romelsjös kloaksida har han använt sig av denna “hittepåtitel”:

drake-i-lc3a5nta-fjc3a4drar-med-rommel-om-kragh-pc3a5-sin-egen-blogg.png

Men Drake har inte fått titeln professor emeritus. Däremot var han adjungerad professor i tre år under sin anställning vid SLU:

slu om drake_LI

Hans anställning avslutades drygt ett år efter att hans tjänst som adjungerad professor upphörde. Det sista året, t.o.m. 2015-06-30 hade han antagligen en tjänst som docent vilket han uppgavs fortfarande vara av Newsvoice 2016:

Drake är docent 2016 på newsvoice

Även Patrik Oksanen har noterat Drakes användning av olika titlar, se artikeln som jag länkat till ovan.

Drakes kompanjon Romelsjö är som bekant en av de främsta företrädarna för avgrundsvänstern och känd för sitt hat mot USA vilket får honom att inte kunna välja USA framför terrororganisationen ISIS:

Dr Rommel anser att USA o IS är lika goda kålsupare

Som Patrik Oksanen konstaterar, i artikeln som jag länkat till ovan, så medverkar Drake tillsammans med Tord Björk i ”Aktivister för fred”, en facebook-grupp vars främsta syfte är att sprida Kremls lögner om Ukraina. Björk tycker inte om när Ryssland kritiseras. Då griper han in och fördömer den som ett uttryck för rasism som t.e.x. här där han anser att det är rasistiskt att kritisera Ryssland.

3 thoughts on “I lånta fjädrar och i dåligt sällskap.

  1. Pingback: Satsa på fred och säkerhet – gå med i NATO. | Globalisation, furry animals and anything but fishing

  2. Pingback: Nej till Nej till NATO. | Globalisation, furry animals and anything but fishing

  3. Pingback: Maoister för putin | Globalisation, furry animals and anything but fishing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.