Bilda er egen uppfattning

Drar ner brallorna på massmordsförnekaren Bjerén.

Slutreplik om Ukraina. Tack själv Ulf. Men dina upprepningar av Kremls lögner imponerar inte.

Som jag skrev så kom inga extremistpartier in i Verkhovna Rada vid parlamentsvalen. Varken Svoboda, Högra Sektorn eller kommunistpartiet fick några mandat. Däremot ledde personrösterna till att en del kandidater med extrema åsikter kom in. Men överlag så har representanterna demokratiska åsikter. Enligt Kent Härstedt som koordinerade OSSE:s observation av valen så var det ett demokratiskt och fritt val med vissa skönhetsfläckar. Som Bjerén vet men förtiger så gäller det inte de val som genomfördes i den del av Donbass som ockuperas av Ryssland. Valen genomfördes för övrigt på hösten 2014 medan tragedin i Odessa ägde rum 2 maj 2014.

Bjerén förtiger också att Yanukovych den 16 januari införde författningsvidriga lagar som begränsade tryck- och yttrandefriheter och förbjöd folksamlingar enligt Sovjetiskt mönster. Därefter följde blodbadet där krypskyttar från säkerhetspolisen Berkut dödade över 100 demonstranter. Efter detta bytte många av ledamöterna för Regionernas parti sida och Yanukovych flydde i helikopter under natten. Eftersom ingen annan än han själv och hans medarbetare visste att han flydde så blev han inte beskjuten.

Att Sverige, USA och andra länder ger bistånd till organisationer i andra länder för att stödja det civila samhället och främja fri- och rättigheter, är inget bevis på kupp. Sverige har tidigare också gett bidrag till organisationer i Ryssland för att för att stödja framväxandet av ett demokratiskt samhälle. Dessa organisationer stämplas nu av Kreml som främmande agenter. Samma stämpel har för övrigt Nordiska Rådet fått.

I stället för att jag motbevisar Bjeréns lögner om Ukraina så kan eventuella läsare av detta själva bilda sig en uppfattning genom att ta del av varandra oberoende källor. Dessa finns lätt tillgängliga för den som vill bilda sig en egen uppfattning. Man behöver inte använda samma som Bjerén: Russia Today, Sputnik och andra Kreml-finansierade megafoner.

1 thought on “Bilda er egen uppfattning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.