Det finns ingen junta i Kyiv men väl en demokratiskt vald regering och president

Tjafs men stalinisten Bjerén.

Den som blir ertappad med att ljuga står inför valet att erkänna och föra en diskussion baserad på fakta eller som Bjerén fortsätta att trassla in sig i lögner. Då riskerar man att sanningen kommer och knackar på ens dörr. Som konstateras i rapporten från OSSE 28 september har ryssarna fört in vapen i Donbass. Samma OSSE-rapport anger att ett OSSE-team träffade på en rysk underrättelseofficer i Donetsk.

På OSSE:s hemsida finns fler rapporter med uppgifter om rysk militär och ryska vapen i Donbass. Om OSSE hade tillåtits att kontrollera hela gränsen mellan Ryssland och det ockuperade delen av Ukraina så hade rapporterna om ryska vapen och trupper varit ännu fler.

Även rapporten av FN:s höge kommissionär för mänskliga rättigheter om situationen i Ukraina 16 maj till 15 augusti vittnar om trupp- och vapentransporter från Ryssland till Donbass. I rapporten kritiseras också övergrepp av båda sidor mot civila i konflikten. Det är alltså inte en partsinlaga.

Bjerén är inte intresserad av sanningen om situationen i Ukraina. I stället upprepar han Kremls lögner om en ”kupp”. Den som tar del av fri och oberoende media kan ta reda på sanningen om Maidanupproret som startades av Mustafa Nayem, bördig från Afghanistan.

Vidare kan den som är intresserad av objektiv information läsa sig till att demokratiska parlaments- och presidentval hållits i det ickeockuperade Ukraina. Inget av extremistpartierna kom in i parlamentet. I det ryskockuperade Donbass tilläts däremot endast rysktrogna partier ställa upp.

1 thought on “Det finns ingen junta i Kyiv men väl en demokratiskt vald regering och president

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.